Twee nieuwe leden raad van toezicht

Na een zorgvuldige procedure zijn Cynthia Grondsma en Kim Camfferman benoemd als leden van de raad van toezicht van FPC Dr. S. van Mesdag. Beide toezichthouders zijn gestart op 1 januari 2024. Daarmee is de vacature vervuld die in oktober 2023 was ontstaan door het einde van de zittingstermijn van Olav Muurmans. Daarnaast is een extra toezichthouder benoemd, om alvast te voorzien in een vacature die in oktober 2024 ontstaat.

Over Cynthia Grondsma
Cynthia Grondsma is vanaf 2002 werkzaam als advocaat, gespecialiseerd in het gezondheidsrecht. Daarnaast is ze lid geweest van de raad van toezicht van Jeugdhulp Friesland en Radiotherapeutisch Instituut Friesland. Door haar toezichthoudende functies en werk als advocaat in de zorgsector heeft Cynthia veel affiniteit met de zorgsector. Ook met de forensische zorg. Als jurist is Cynthia gewend om ‘’hoogover’’ naar zaken te kijken en relevante informatie te verzamelen, om daar vervolgens over te adviseren.
Cynthia

Benoeming bekrachtigd door Minister van Rechtsbescherming
De benoeming van Cynthia Grondsma is bekrachtigd door de Minister voor Rechtsbescherming, Franc Weerwind. Volgens de wet benoemt de Minister van Rechtsbescherming één van de leden van de raad van toezicht. Deze toezichthouder heeft als bijzondere taak om toezicht te houden op de naleving van de bij of krachtens de wet gestelde bepalingen met betrekking tot ter beschikking gestelden en daarover ruggespraak te kunnen houden.

Over Kim Camfferman
Kim Camfferman is interim-manager, directeur en toezichthouder met ruime ervaring in HR en organisatieontwikkeling bij publieke organisaties (vooral zorg en onderwijs) en in consultancy. Kim is Directeur Mens & Organisatie a.i. bij Arkin. Onderdeel van Arkin is FPK Inforsa in Amsterdam. Daarnaast is Kim Camfferman lid van de raad van toezicht van het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum. Kim deelt met haar kennis en ervaring in de ggz de Van Mesdagovertuiging dat elk mens -ongeacht voorgeschiedenis -aandacht, steun en een toekomst verdient.
Camfferman

Raad van toezicht en raad van bestuur kijken uit naar de samenwerking
Herma Rappa, voorzitter raad van toezicht: ‘De raad van toezicht en de raad van bestuur zijn verheugd dat het is gelukt om deze nieuwe leden met hart voor de opdracht van de Mesdag, voor onze organisatie te kunnen selecteren. We kijken uit naar de samenwerking met Cynthia en Kim.’



Geplaatst op 23-02-2024