Nieuws

De laatste drie nieuws- en/of persberichten van FPC Dr. S. van Mesdag en/of het ministerie van Veiligheid & Justitie ziet u hieronder. Oudere berichten vindt u in het archief.

Patiënt FPC Dr. S. van Mesdag aangehouden

Patiënt FPC Dr. S. van Mesdag aangehouden
Op zondag 24 september jl. is een patiënt van FPC Dr. S. van Mesdag in de kliniek aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een geweldsmisdrijf tijdens zijn onbegeleid verlof. 

We zijn erg geschrokken van dit incident en leven mee met het slachtoffer.
Om te beoordelen of we mogelijk signalen hebben gemist is er een onderzoek gestart om te achterhalen hoe dit incident heeft kunnen gebeuren.
Geplaatst op 25-9-2017

Incident in FPC Dr. S. van Mesdag

Incident in FPC Dr. S. van Mesdag 
Op woensdag 2 augustus heeft een ernstig incident plaatsgevonden in FPC Dr. S. van Mesdag waarbij een patiënt een andere patiënt fysiek heeft aangevallen. Eén patiënt is uit voorzorg in het ziekenhuis onderzocht. Waarschijnlijk heeft hij geen blijvend letsel. 

De aanwezige medewerkers hebben ten tijde van het incident accuraat gehandeld. Vanwege de impact van het incident is er nazorg voor de betrokken medewerkers en patiënten. Van het incident wordt aangifte gedaan bij de politie. Ook wordt er een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident. 

Een dergelijk ernstig incident vindt twee á drie keer per jaar plaats. Dit aantal is stabiel. Geplaatst op 4-8-2017

Geïnteresseerd in de laatste cijfers over tbs?

Geïnteresseerd in de laatste cijfers over tbs? 
Bekijk dan hier 'Forensische Zorg in getal 2012-2016' (uitgebreid) en/of 'Tbs inzichtelijk 2017' (kort).


Geplaatst op 27-7-2017

Meer nieuws

Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Volg ons op Twitter!