FPC Dr. S. van Mesdag wint Veiligvoedsel.nl Award

De centrale keuken van FPC Dr. S. van Mesdag voldoet aan de hygiëneregels voor de voedselveiligheid. De kliniek heeft de keurmerkaudit van Stichting Veiligvoedsel.nl met een zeer goed resultaat doorlopen. Het niveau in de centrale bereidingsruimte was zelfs zo hoog, dat wij de winnaar zijn van de Veiligvoedsel.nl Award 2023 in de categorie Beste Keuken. Hiermee behoren wij tot de top van heel Nederland.

Het forensisch psychiatrisch centrum ontvangt elk jaar een adviseur van Stichting Veiligvoedsel.nl voor een keurmerkaudit. Tijdens deze audit wordt de keuken, maar ook de werkwijze van de medewerkers, op honderden onderdelen beoordeeld met betrekking tot de voedselveiligheid. De medewerkers van de centrale bereidingsruimte hebben de verbeterpunten uit de vorige keurmerkaudits heel goed opgepakt, waardoor ze deze hoge score kregen. Een resultaat waar iedereen die zich inzet voor de voedingsverzorging binnen de kliniek trots op mag zijn.

Max Hoekzema, teamleider van de keuken van FPC Dr. S. van Mesdag: “Ik wil iedereen bedanken voor deze fantastische prestatie en ben zeer dankbaar voor de keukenbrigade waar ik elke dag mee mag werken. Wij zullen uiteraard inzetten op een vervolg van deze mooie prijs.” 

De award is uitgereikt op donderdag 29 juni 2023 tijdens het regiocongres over de nieuwe Hygiënecode voor zorg, woonvormen en Defensie te Assen. Stichting Veiligvoedsel.nl reikt jaarlijks zeven verschillende Veiligvoedsel.nl Awards uit aan de beste zorginstellingen en ziekenhuizen van Nederland. Met het uitreiken van de awards geeft de stichting positieve aandacht aan de medewerkers die er elke dag voor zorgen dat er veilig en hygiënisch gewerkt wordt tijdens de voedselverwerking.

Image