Kaartverkoop theaterwandeling TBS gestart

‘TBS’ is een avondvullende theaterwandeling door één van de meest intrigerende gebouwen van Groningen: FPC Dr. S. van Mesdag. In dit beeldbepalende gebouw aan de Verlengde Hereweg in de stad maakt u kennis met haar geschiedenis, de patiënten en medewerkers. Op vijf aanééngesloten avonden – van 13 tot en met 17 november 2023 - neemt theatergezelschap Schout bij Nacht u mee langs heel bijzondere performances op plekken die normaal niet publiekelijk toegankelijk zijn.

‘TBS’ is een uniek samenwerkingsverband tussen FPC Dr. S. van Mesdag en theatermaker Dio van Velden van Schout bij Nacht. Na bijna drie maanden werken met patiënten, begeleiders en leiding van en in de kliniek is ‘TBS’ een unieke voorstelling geworden op een intrigerende locatie.

In die drie maanden hebben de makers de dromen, ambities en talenten van patiënten en medewerkers tot leven gewekt. Daarmee is het een hele positieve voorstelling geworden.

Theatermaker Dio van Velden geeft een stem aan mensen aan de randen van de samenleving. In zijn Noorderzon-voorstellingen 'Glory Glory Holelujah!' ging het over mannenprostitutie, in ‘Courtisane’ over genderdiversiteit en in ‘Ketchup’ over de toenemende agressie tegen alles wat niet normatief heteroseksueel is.

‘TBS’ speelt van 13 t/m 17 november 2023 in FPC Dr. S. van Mesdag in Groningen. Voor meer informatie en tickets: kijk op www.cultuurkaartje.nl

Over de theaterproductie

  • Productie: St. Schout bij Nacht i.s.m. FPC Dr. S. van Mesdag
  • Makers: Carla de Lange, Sarah van der Meere, René de Boer, Sami Johnson, Marcel den Os en Dio van Velden
  • Met hartelijke dank aan: Provincie Groningen, Prins Bernhard Cultuur Fonds en Fonds Cultuurparticipatie

Image

Geplaatst op 10-10-2023