Medewerkers dagbesteding volgen workshop kamerstek planten


Vorige week hebben acht collega’s van de dagbesteding deelgenomen aan een bloeiende workshop over het stekken van kamerplanten. De workshop werd gegeven door Tessa van Green Care. Tessa combineert in haar werk haar ruime ervaring in de jeugd- en gehandicaptenzorg met haar groene vingers. Deze workshop bood de collega’s praktische vaardigheden, verschillende technieken en belichtte hoe bezig zijn met planten kan bijdragen aan het ontwikkelen, versterken of behouden van je (mentale) gezondheid.

Het belang van planten
Wist je dat de aanwezigheid van planten hetzelfde effect kunnen hebben als een boswandeling? Planten produceren zuurstof en absorberen kooldioxide en ze hebben bewezen positieve effecten op onze mentale gezondheid. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het omringd zijn door groen kan leiden tot stressvermindering, verbeterde concentratie en zelfs een vermindering van depressieve symptomen.

Voor elke plant een eigen techniek
Tijdens de workshop leerden de medewerkers door verschillende technieken praktische vaardigheden over het stekken van kamerplanten. Het programma bestond uit een kennismaking, de meerwaarde van planten en het stekken van verschillende soorten planten.

Een inspirerende ervaring
Al met al was de workshop een inspirerende ervaring, waarbij praktische kennis werd opgedaan en meer werd geleerd over het belang van planten. De collega’s van de dagbesteding kijken positief terug op deze middag. De opgedane kennis en ervaring kunnen ze inzetten bij het verzorgen en kweken van de planten binnen onze kliniek en als vorm van dagbesteding voor onze patiënten.

tourdemesdag tourdemesdag

Geplaatst op 02-05-2024